Абе... вместо да се гадае... Питащия ако нее оправил до събота да ми пише къде се намира и ще се дигна да я погледна, може пък да вземем да я оправим...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Моля помогнете - колата гасне и придърпва!!!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
[QUOTE=nikola 155;971661]А да попитам случайно каква температура показва,щото аз имах подобен проблем при студен двигател.След смяна на термостат придърпването изчезна.[/QUOTE Ами при всякаква но наистина наи-много придърпва м/у 50-70
---------- Post added at 15:39 ---------- Previous post was at 15:30 ----------
Днес ходих до близкия сервиз на алфа да попитам за "клапана на излишното гориво" (както каза един колега от тук) оказа се (по превод на бош) че това е клапан за налягането на горивото и струва 100 лв (ОМГ!) ... ето и снимки за да покажа за какво става въпрос http://burtonnn.snimka.bg/automobiles/alfa.634566 П.С. това чудо не се намира там където е снимано а се намира зад вдигателя на мн кофти място П.С. И едни можеби тъп въпрос ... реших да пробвам и да си сменя бушоните взех си комплект от баумакс за 2.49лв с бушони от 5А до 30А отивам си при милата колица и на неините бушони пише 32В и нищо повече аре сега някои да ми каже на 32В какъв ампераж да сложа или просто трябва да си търся комплектче с волтови стоиности ...Last edited by BuR7oNnN; d.m.y г., 17:52.155 rlz
Comment
-
Тая снимка от твоята кола ли е...?...нещо преправяно има там....от клапана може трудно да пали, но не и да придърпва в движвние...той задържа бензина под налягане в рейката на инжекторите...след като е изгасен мотора.....така, както го обесняваш проблема ти е или тоци бегали, или бедна горивна смес...хич не четеш какво са ти писали колегите....По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
[/QUOTE Ами при всякаква но наистина наи-много придърпва м/у 50-70
---------- Post added at 15:39 ---------- Previous post was at 15:30 ----------
Днес ходих до близкия сервиз на алфа да попитам за "клапана на излишното гориво" (както каза един колега от тук) оказа се (по превод на бош) че това е клапан за налягането на горивото и струва 100 лв (ОМГ!) ... ето и снимки за да покажа за какво става въпрос http://burtonnn.snimka.bg/automobiles/alfa.634566 П.С. това чудо не се намира там където е снимано а се намира зад вдигателя на мн кофти място П.С. И едни можеби тъп въпрос ... реших да пробвам и да си сменя бушоните взех си комплект от баумакс за 2.49лв с бушони от 5А до 30А отивам си при милата колица и на неините бушони пише 32В и нищо повече аре сега някои да ми каже на 32В какъв ампераж да сложа или просто трябва да си търся комплектче с волтови стоиности ...[/QUOTE]
Тия дето си ги купил,директно ги хвърли в коша,иди в някоя морга и си напълни един джоб истински бушони за два лева
Тоя клапан може да го смениш точно за около лев и педесет.Попитай в магазин за камиони,за клапан дето да "държи" налягане.Прозрачно пластмасово цилиндърче с пружинка и съчма.Има и от 5 лева,дето са с регулируемо натягане на пружинката.
Comment
-
КОЛЕГА автор на темата - и твоята 155 ще стане жалка картинка, ако продължаваш да ровиш напосоки и без никаква идея кое за какво е и т.н.
Ако има някой колега който да ти помогне наживо - добре, ако не, по-добре я води в проверен сервиз!
С най-добри чувства го пиша това.
Можеш да погледнеш и тази тема - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=65188Last edited by Furious 155; d.m.y г., 20:47.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Така като гледам напълнихме на момчето главата с възможности, за това колеха ти препоръчвам да започнеш да проверяваш едно по едно започни с най елементарното огледай си гофрирания маркуч и маншоните на смукателния колектор за пукнатини, капака на резервоара се отвива малко тегаво но ако ползваш една отвертка (права и дълга) и почукнеш по нея със сигурност ще се развие (ако не е залепена което ме съмнява), казах ти че въпросния регулатор и филтъра за горивото ги имам и не струват милиони ще ти ги пратя без пари имам и резервна гайка за резервоара и нея ще ти пратя работи си спокойно и ако имаш проблеми казвай проблема ти е в някой от тези три възможности (маркуч+маншони; регулатор; бенз. помпа) огледай ги и казвай имам и помпа (верно китайска) ама работи гарантирано за това проверявай докато все още ги има тези работи ще ти направя оферта да ме споменаваш с добро действай ти си човека. Ако искаш звънкай като откриеш проблема и да ти ги пращам ако е от тях (0882441321 -0879271321 Живко се казвам ) с радост ще ти помогна
Comment
-
.
Брачедче Бъртън,това дето си го снимал е демфера(кондензатора сморзационето както искаш го наричай).Регулатора е под 1-2 колектор.Не се лъжи с мануала там е объркано-разменили са им иманата на двете.Регулатора има вход на резба,изход на скоба и капилярка дето отива в еърбокса(колектора) и от чиито вакъм се контролира.
Ама никва няма да я свършиш.По-добре викни някой който малко от малко вдява да барне,че ша се омажеш.
Ей ти снимка на оригиналния регулатор.
И колеги айде малко по сериозано-връщал излишното гориво,задържал само при изгасен двигател,моля Ви се!
Просто винаги ПОДДЪРЖА необходимото налягане за правилното дозиране по време и импулс на дюзите.Ако отзад в бидона има помпичка за аквариум то тогава няма кво да върне излишно.Плюс това помпата има "тласъци,пикове,падове" ей за това е демфера да хомогенизира сместа като кондензатор.А засмукания въздух от помпата се улавя от кацата зад десния фар(при ГТВ тя + вирова камера са в багажника под кората с говорителите до акумулатора.Last edited by AnastasKOSTOV-REX; d.m.y г., 03:32.155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите
Comment
-
-
Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщениеАбе и аз се чудя за какво филтърче говорите,горе няма филтър преди рейката,поне доколкото аз знам.Това е демпфера на налягането,той е на входа на рейката,а регулатора на налягането е на изхода,нали така?Какви демпфери какви филтри.....
На бензиновата рейка (изхода и) има един прост бензинов регулатор с вакумно управление. Помпата прави 5 бара примерно а регулатора (без вакум) го задържа на 3... Разликата от тия 2 бара се връща в резервоара.
Това знам аз...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Абе и аз не твърдя,че съм специалист,но факт е,че преди и след рейката има две джаджи,които си приличат и външно и по това което има вътре.Едното е преди рейката и според упътването има за цел да гаси големите разлики в налягането,които се получават от различните режими на помпата.Другото е регулатора на налягането,който е след рейката и има вакуум към смукателния колектор с цел при по-високи обороти да пуска повече бензин към инжекторите.Но филтър там няма,това исках да кажа.Сори,ако съм оспамил темата на колегата....
Comment
-
Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщениеАбе и аз не твърдя,че съм специалист,но факт е,че преди и след рейката има две джаджи,които си приличат и външно и по това което има вътре.Едното е преди рейката и според упътването има за цел да гаси големите разлики в налягането,които се получават от различните режими на помпата.Другото е регулатора на налягането,който е след рейката и има вакуум към смукателния колектор с цел при по-високи обороти да пуска повече бензин към инжекторите.Но филтър там няма,това исках да кажа.Сори,ако съм оспамил темата на колегата....sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Еми според това,което съм чел по форума,помпата работи по различен начин в зависимост от натоварването на двигателя.Няма начин при рязко подаване на газ да не се вдига количеството бензин,което тя изпомпва.Т.е. получава се рязко покачване в налягането на входа на рейката и ако нямаше тая джаджа (демпфер) щеше да довежда до неравномерно впръскване от инжекторите.Така мисля аз.Защо например преди да запалиш,като дадеш само на контакт помпата врътва малко и сама спира?
Comment
-
Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщениеЕми според това,което съм чел по форума,помпата работи по различен начин в зависимост от натоварването на двигателя.Няма начин при рязко подаване на газ да не се вдига количеството бензин,което тя изпомпва.Т.е. получава се рязко покачване в налягането на входа на рейката и ако нямаше тая джаджа (демпфер) щеше да довежда до неравномерно впръскване от инжекторите.Така мисля аз.Защо например преди да запалиш,като дадеш само на контакт помпата врътва малко и сама спира?
Помпата си работи винаги еднакво(като е изправна),като дадеш рязко газ регулатора спира голяма част от излишното гориво(това е в следствие на разреждането в колектора ,от където той се управлява вакуумно)и по този начин компенсира повишена консумация на мотора и държи налягане на горивото 2.8-3.2 барALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA
Comment
-
Много баби хилаво детето....По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
работата на регулатора е да държи винаги еднакво налягане в горивната рейка спрямо налягането/разреждането във входящия колектор.
поставя се манометър преди регулатора. откача се вакумното маркуче и се пали колата. трябва да показва около 3 бара. при закачане на вакума, трябва да падне до около 2,5 на празен ход. при подаване на газ се променя вакума в колектора и се променя налягането на бензина.
фактически РАЗЛИКАТА между налягането в колектора и налягането в рейката винаги е постоянна и е 3 бара.
често срещан проблем е скъсването на гумичката и протича бензин през вакумното маркуче в колектора и колата се шашка.
"жилото" в казанчето на хидравликата е нивомера.точка
Comment
Comment